Vámoscsalád
A falu közepén álló templomot Johann Donner tervei alapján a Bezerédj család építtette. Felszentelését 1798-ban Szily János püspök végezte. A templomban 1985-ben új liturgikus teret alakítottak ki. A régi oltárt eltávolították és a szentélyfalra Przudzik József festőművész Szent Márton életét és csodáit bemutató nagyméretű freskója került./További információért kattintson a képre!/

 


 

A település első okleveles említése 1221-ből származik. Neve, a Rábaköz felé vezető kereskedelmi út, répcei átkelőjén működő, középkori vámszedő hely emlékét őrizte meg.Szent Márton tiszteletére szentelt középkori temploma a temető közepén állt. A padozata alatti kriptába a falu egykori birtokosai temetkeztek. Az új templom felépítésére 1750-ben került sor. Az épület mai alakját 1882-ben nyerte el.

A falu közepén álló mai templomot Johann Donner tervei alapján a Bezerédj család építtette. Felszentelését 1798-ban Szily János püspök végezte. A későbarokk, copf a korból származó berendezése cseréjére a századfordulón került sor. A templomban 1985-ben új liturgikus teret alakítottak ki. A régi oltárt eltávolították és a szentélyfalra Przudzik József festőművész Szent Márton életét és csodáit bemutató nagyméretű freskója került.

Vámoscsalád (nem hivatalos honlap),  Vámoscsalád honlapja,  Répcelaki Szent Márton-ösvény

Térkép (maps.google.hu)

 

Vissza a Gyalogos útvonalak oldalra

Vissza a Tematikus útvonalak oldalra

Vándorút ajánló
N-07 (H) MIHÁLYI - POTYOND - BOGYOSZLÓ - SOPRONNÉMETI
N-07 (H) MIHÁLYI - POTYOND - BOGYOSZLÓ - SOPRONNÉMETI
Az útvonalakhoz kapcsolódó hírekről,
eseményekről értesülhetsz a Facebook-on is.
Galériák
Szent Márton a festészetben

Joost Cornelisz Droochsloot (1586 - 1666): Szent Márton találkozik a koldussal

További képek   ITT

 

 

Képgalériáink
Közösség
Csatlakozz Szent Mártonhoz,
járd be az általa bejárt utakat!